dimecres, 7 de desembre del 2016

El conte

Si mirem al diccionari la definició de conte, així és com el descriu:
Relat breu, de fets imaginaris, amb un desenvolupament argumental senzill (exposició-nus-desenllaç) amb finalitat moral i recreativa que estimula la imaginació de l'infant.
Els contes però, són molt més que això! Són un primer contacte amb la lectura, i un recurs molt interessant per ajudar en el desenvolupament del llenguatge i facilitar l'estructuració temporal de la ment infantil, mitjançant la comprensió de la simultaneïtat i la successió ordenada de fets en el temps.

Desperten la capacitat d'imaginació, satisfan el desig de saber i la curiositat, afavoreixen el procés de maduració de la personalitat i la relació entre adult i infant. 

A través d'aquests els petits coneixen fets i situacions i com poder resoldre-les, aprenen a distingir fantasia i realitat, i tenen un apropament a valors com el respecte, la generositat i l'empatia.

Per fomentar l'hàbit de la lectura entre els és menuts de casa i ensenyar-los a respectar i cuidar els llibres, us proposo crear "el racó de la lectura", un petit espai tranquil i acollidor on poder deixar volar la imaginació.

Només fa falta tenir en compte els següents aspectes:


  • Ha de ser un lloc tranquil, separat de la zona de pas o moviment.
  • Situat a prop d'una finestra perquè estigui ben il·luminat.
  • Espai càlid i confortable, amb estora i coixins per estar còmode.
  • Els contes han d'estar a l'alçada de l'infant perquè hi pugui accedir amb total llibertat. En un bagul o cistella, un penjador de contes, una prestatgeria...

Per internet podeu trobar imatges que us poden servir com a font d'inspiració per a fer el vostre racó. Aquí us en mostro tres exemples:

Font imatges: the READY'S home , Interiors Originals , Mommo Design


Com és el vostre racó?


from Clker.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Transparent Yellow Star