dilluns, 23 de gener del 2017

La pluja

Els dies de pluja es poden aprofitar per compartir experiències sensorials amb els petits. Sempre que el clima acompanyi, la pluja no sigui molt intensa i anem ben equipats, amb l'impermeable, botes d'aigua i paraigua, és tota una aventura sortir al carrer, passejar sota la pluja, escoltar el soroll de les gotes d'aigua i saltar als bassals que es formen al terra.


Mentre ens divertim, podem fer que aquesta activitat aporti aprenentatges globalitzats:

  • Saltar sobre els bassals (psicomotricitat)
  • Comptar els segons des del moment que veiem un llamp fins que sóna el tro, per saber com de lluny està la tormenta (Matemàtiques i concentració)
  • Deixar fulles i pedres sobre un bassal i veure que passa (nous conceptes flotar i enfonsar)

dijous, 5 de gener del 2017

Els reis mags 👑👑👑🌠🏮

Encetem un nou any i comença el comtpe enrere per una data molt esperada per els més petits de la casa, el dia de Reis!

A mesura que s'acosta el dia els nervis i la il·lusió van en augment, els patges de cada poble o ciutat recullen les cartes de tots els infants que s'acosten a entregar-les els dies o setmanes previs. 
I per fi arriba el dia 5 de gener, quan ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar omplen de màgia els carrers amb la seva arribada, preparats per una llarga nit de feina mentre tots dormim, per omplir de rialles i alegria el dia 6 de gener.

I que millor que aprendre'ns aquesta cançó i preparar el nostre fanalet per anar a rebre'ls i il·luminar l'ultim tram del llarg camí que han fet des d'Orient.

Transparent Yellow Star