diumenge, 22 d’abril del 2018

Cançons de Sant Jordi

Anem engrossant el nostre cançoner per beneficiar-nos de tots els beneficis que brinda la músicaamb dues cançons de Sant Jordi.

La primera és una cançó popular hongaresa, i en la segona en Jose Manuel Pagán ens parla dels personatges principals de la llegenda del patró de Catalunya a un molt bon ritme ♫♪♫♪

dilluns, 26 de març del 2018

Pintem amb xocolata, mmm!! 🎨🍫

Aquesta setmana vinent celebrem dilluns de pasqua on la protagonista és la mona de pasqua que tradicionalment el padrí regala al fillol/a.
Inicialment consistia en un tortell de massa de coca o briox amb ous durs per damunt, tants com anys tenia l'infant:
By Tamorlan (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Però tot i que aquesta varietat encara la podem trobar, avui en dia l'ingredient estrella és l'ou o figura de xocalata tot sol o damunt d'un pastís.

Us proposo una activitat per llepar-se'n els dits! pintar amb aquest ingredient tan llaminer que sol agradar a petits i grans, i que farà que sigui una experiència multisensorial.

Necessitarem el següent material:

dimecres, 21 de març del 2018

🎶La mona rodona 🎶

Mentre esperem que arribi dilluns de pasqua us animo a entonar aquesta cançó popular catalana, dedicada a la dolça protagonista d'aquesta festivitat, la mona 😋

La mona rodona

diumenge, 25 de febrer del 2018

Ampolles sensorials

Us convido a que quan aneu a llençar un objecte quotidià a la paperera de paper, plàstic o vidre, us atureu un moment i penseu si podria ser útil per crear alguna cosa nova.
Us pot semblar una tonteria, i al principi pot passar que les idees no flueixin i creieu perdre el temps, però us ben asseguro que al final ho fareu sense donar-vos compte i les idees brollaran soles sense buscar-les.
Reutilitzar és una bona manera d'augmentar la creativitat, i amb material senzill es poden aconseguir coses molt xules i gastant molt poc.

Ja us he presentat algunes propostes, donant una segona vida als rotlles de paper higiènic, caixes de formatgetsampolles grans de plàstic, envasos de iogurtsCD's i llaunes, i avui li toca a les ampolles petites de plàstic.

Les ampolles sensorials són ideals per als infants més menuts com a font d'observació i exploració d'objectes petits sense que suposi un perill.

Ampolles sensorials

Per fer-les necessitem els següents materials:

dijous, 8 de febrer del 2018

Carnestoltes 🎉

Avui dijous gras, dia de la truita, la botifarra d'ou i la coca de llardons, és el moment en el que el rei Carnestoltes proclama el seu regnat de disbauxa i xerinola.

Que us sembla si li donem la benvinguda al ritme d'aquesta cançó de la Dàmaris Gelabert?

dijous, 25 de gener del 2018

Arròs de colors

L'arròs tenyit de colors pot ser un bon recurs per fer activitats amb els petits. 
És molt fàcil de realitzar, i es pot preparar una quantitat generosa i desar en pots de vidre per tenir-ne ja a punt per a properes ocasions que en necessitem, i així no haver de repetir tot el procés cada vegada.

Necessitarem el següent material:

dilluns, 1 de gener del 2018

Calendari 2018 📅

Avui comença un nou any, i el millor per no perdre'ns cap festivitat i poder planificar amb temps activitats relacionades amb aquestes, es tenir-les marcades en un calendari.

Per si encara no el teniu, us comparteixo el nostre calendari per aquest 2018 per descarregar i imprimir  📅
I si trobeu a faltar alguna festivitat o dia especial només cal que l'afegiu 📝

Espero que us agradi 😉

Transparent Yellow Star