dijous, 5 de gener del 2017

Els reis mags 👑👑👑🌠🏮

Encetem un nou any i comença el comtpe enrere per una data molt esperada per els més petits de la casa, el dia de Reis!

A mesura que s'acosta el dia els nervis i la il·lusió van en augment, els patges de cada poble o ciutat recullen les cartes de tots els infants que s'acosten a entregar-les els dies o setmanes previs. 
I per fi arriba el dia 5 de gener, quan ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar omplen de màgia els carrers amb la seva arribada, preparats per una llarga nit de feina mentre tots dormim, per omplir de rialles i alegria el dia 6 de gener.

I que millor que aprendre'ns aquesta cançó i preparar el nostre fanalet per anar a rebre'ls i il·luminar l'ultim tram del llarg camí que han fet des d'Orient.         La llum del fanalet

                                
Clica sobre la imatge per descarregar-te-la

Fanalet

Per fer-lo necessitarem els següents materials:

 • 1 ampolla de plàstic de 1'5l
 • Cinta adhesiva de tela
 • 1 cordill
 • Cintes de paper o tela
 • Cartolina
 • Cola blanca
 • Purpurina
 • Papers de seda i/o crespó de colors
 • 1 llum de leds
 • 1 palPas a pas:

 1. Es talla l'ampolla de plàstic amb l'ajuda d'un tisores, i es fan dos forats en la part superior, que es per on al final passarem el cordill per poder traginar el fanalet.

 2. Per tal d'evitar pendre mal amb el tall del plàstic, cobrirem tota la volta d'aquest amb un tros de cinta adhesiva, que de pas també ens aportarà un element decoratiu.

 3. S'esquincen el paper de seda i/o crespó en trossos.

 4. Es barreja en un recipient la cola blanca amb una mica d'aigua, i amb l'ajuda d'un pinzell es va estenenent per la superfície externa de l'ampolla per enganxar els trossets de paper, formant una acolorida composició.
  Jo he afegit algunes estrelletes daurades.

 5. Es retallen tres corones dobles en una cartolina i es decoren estenent cola blanca i espolvorejant, mentre encara està humit, amb purpurina.

 6. Amb l'ajuda d'un punxó es perfora el centre del cul de l'ampolla, per on farem passar les cintes on haurem enganxat a un dels extrems les corones, de tal manera que aquestes quedin penjant per sota del fanalet.

 7. Per tal que la llum de leds quedi estable, es pot posar una capa de cotó fluix al fons de l'ampolla com he fet jo.

 8. I ja tenim llest el nostre fanalet per poder anar a esperar els tres reis 😊

I vosaltres ja esteu preparats per l'arribada dels reis?Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Transparent Yellow Star