diumenge, 9 d’octubre del 2016

Aprenent amb la natura

Avui us vull presentar una nova secció del bloc que amb l'etiqueta "Aprenent amb la natura", anirà englobant tot un seguit d'aprenentatges vivencials que es poden realitzar si obrim tots els nostres sentits a l'entorn natural que ens envolta.

La natura ens brinda oportunitats meravelloses per enriquir l’aprenentatge. Són molts els beneficis que aporta el contacte amb el medi natural, augmenta la curiositat, la motivació, l'observació i l'escolta, la creativitat, les habilitats motrius, el respecte per el medi ambient...

Els fenòmens meteorològics, els entorns de muntanya, la fauna i flora que ens podem trobar en un passeig per el seu habitat,... són regals perfectes que no podem desaprofitar!
I d'aquestes sortides i observacions del dia a dia, en podem treure moltes idees i materials per poder seguir explorant i aprenent tots plegats.


El contacte amb la natura és una necessitat vital, ens omple de benestar gaudir d’un passeig per la muntanya, allunyats del ritme frenètic habitual en el que vivim, més acusat quan més gran és la ciutat. Aquest apropament té efectes positius en les persones tan física com psicològicament, i ajuda en el desenvolupament dels infants.


Qui no s'ha sentit renovat després d'una excursió al bosc??



És un luxe a l'abast de tothom poder escoltar el cant dels ocells, admirar la majestuositat dels imponents arbres, les delicades flors, remullar-se els peus en un rierol...



Si bé és cert que per manca de temps aquest contacte directe amb la natura es sol limitar en l'època estival de vacances, us convido a que el mantingueu durant tot l’any i descobriu junt amb els petits de la casa els canvis constants que es produeixen al ser un entorn viu. Cada estació està ben marcada per uns trets característics, d’on en podem treure vivències molt enriquidores.



Us animeu a fer més present la natura a les vostres vides?



from Clker.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Transparent Yellow Star